Bu Gizlilik Politikası, bundan sonra “Şirket” olarak adlandırılan Swift Summit Labs için geçerlidir.
1.1. Şirket, Müşteri’nin gerekli kimlik belgelerini alır almaz ve Müşteri’nin bu Anlaşma’yı onaylamasıyla bir ticaret hesabı açacaktır.
1.2. Müşteri’nin hesabına Müşteri tarafından erişim, bu Anlaşma’nın Şartları ve Koşulları’na uygun olacaktır.
Bu Anlaşmayı imzalayarak Müşteri, Finansal Araçların satın alınması veya satılması için emir vermek üzere Şirketin elektronik sistemlerine erişim kodları için başvuruda bulunma hakkına sahiptir. Bu emirler, Müşterinin İnternet’e bağlı uyumlu bir Kişisel Bilgisayar üzerinden gerçekleştirilebilir. Müşteri, Şirketin etkili ve verimli sistem işleyişini sağlamak ve tüm Müşterilerin ve Şirketin çıkarlarını korumak amacıyla, Şirketin elektronik sistemlerine erişimi kendi takdirine bağlı olarak sonlandırma hakkını saklı tuttuğunu kabul eder. Bu durumlarda, Şirket, Müşterinin ticaret hesaplarını kapatma hakkına sahip olabilir.
Müşteri, erişim kodlarını güvende tutmayı, başkalarına açıklamamayı ve Elektronik Sistemin düzensiz veya yetkisiz erişim veya kullanımına yol açabilecek eylemlerden kaçınmayı kabul eder. Gecikmeli ticaret, sunucu gecikme sömürüsü, fiyat veya zaman manipülasyonu gibi herhangi bir kötüye kullanım durumunda Şirket, ilgili işlemleri iptal etme ve Müşterinin ticaret hesaplarını kapatma hakkına sahiptir.
Müşteri, erişim kodlarını gizli tutmaktan sorumludur ve bunlar aracılığıyla verilen tüm emirlerden sorumlu olacaktır. Eğer bir üçüncü kişi yetkili temsilci olarak atanmışsa, Müşteri, temsilcinin erişim kodları aracılığıyla verilen emirlerden sorumlu kalmaya devam eder. Müşteri, erişim kodlarının yetkisiz kullanımını tespit ettiğinde Şirketi derhal bilgilendirmelidir.
Şirket, yalnızca belirlenmiş elektronik araçlar aracılığıyla iletilen emirler üzerine hareket eder. Müşteri, Elektronik Hizmetler için Şirketin erişim prosedürlerini takip etmeyi ve Veri Güvenliği Protokollerini destekleyen üçüncü taraf yazılımları kullanmayı kabul eder.
Şirket, İnternet Servis Sağlayıcısı değildir ve sistem kullanımını engelleyen elektrik kesintilerinden sorumlu değildir. Bu durumlarda, Müşteri, Şirketin takdirine bağlı olarak telefon aracılığıyla sözlü talimatlar verebilir.
Şirket, Müşterinin Ticaret Platformuna erişim sağlayamamasından kaynaklanan kayıplardan sorumlu değildir, bu durum Müşterinin yazılımı güncelleme veya Şirketin kontrolü dışındaki diğer mekanik, yazılım, bilgisayar veya elektronik sistem arızalarından kaynaklanıyorsa.
Şirket, Ticaret Platformunu güncellemeler ve yükseltmelerle sürdürür, bu durum zaman zaman Müşteri için geçici erişilemezliğe neden olabilir. Müşteri, bu tür eylemlerden kaynaklanan kayıplardan dolayı Şirketin sorumlu olmadığını kabul eder.
3.1. Şirket, belirli durumlarda, telefon veya yüz yüze alınan talimatları kabul edecektir, ancak Şirket, tamamen kendi takdirine bağlı olarak, çağrı sahibinin/Müşteri’nin kimliğinden ve talimatların açıklığından memnun olmalıdır. Şirket’e elektronik Ticaret Platformu aracılığıyla alınmayan bir Emir durumunda, Emir Şirket tarafından elektronik Ticaret Platformu’na iletilir ve elektronik Ticaret Platformu aracılığıyla alınmış gibi işlenir.
Şirket, talimatların ve/veya Emirlerin ve/veya İletişim Sistemi aracılığıyla gönderilen iletişimlerin herhangi bir şekilde onaylanmasını takdirine bağlı olarak gerçekleştirme hakkını saklar. Müşteri, İletişim Sistemi aracılığıyla gönderilen talimatlar ve/veya Emirlerdeki yanlış anlama ve/veya hataların riskini kabul eder, bu hataların teknik ve/veya mekanik hasar da dahil olmak üzere herhangi bir şekilde neden olmuş olabileceği durumlar hariç.
Müşteri, bu Anlaşma ile ilgili herhangi bir başka konuda Şirket’e talimat vermek ve/veya Emir vermek veya bu tür konuları ele almak üzere bir üçüncü şahsı yetkilendirmek hakkına sahiptir. Ancak, Müşteri böyle bir hakkını kullanmaya karar verirse, bunu yazılı olarak Şirket’e bildirmeli ve bu kişinin Şirket tarafından onaylanmış olmalıdır. Müşteri, söz konusu kişinin yetkilendirmesinin sona erdirilmesine dair yazılı bir bildirim almadığı sürece, Şirket, Müşteri adına bu kişi tarafından verilen talimatları ve/veya Emirleri almaya devam edecektir ve Müşteri, bu tür Emirleri geçerli ve bağlayıcı olarak tanıyacaktır. Üçüncü bir tarafa yetkilendirme yapmanın sona erdirilmesine dair yazılı bildirim, en az 2 gün önceden Şirket tarafından alınmalıdır.
Müşteri tarafından Şirket’e verilen talimatlar veya Emirler bir kez verildikten sonra geri alınamaz. Ancak, istisnai durumlarda Şirket, Müşteriye ilgili talimatı veya Emri geri almaya veya değiştirmeye izin verebilir. Şirket, Müşteri Emirlerinin kısmi bir şekilde gerçekleştirilmesine hakkına sahiptir.
3.2. İşlem (pozisyon açma veya kapatma), Müşteri’ye sunulan “ALIŞ” (Satın Al)/”SATIŞ” (Sat) fiyatlarında gerçekleştirilir. Müşteri, istenen bir işlemi seçer ve Şirket’ten işlem onayı almak için bir talepte bulunur. İşlem, Müşterinin ekranında görebileceği fiyatlar üzerinden gerçekleştirilir. Onay süreci sırasında piyasaların yüksek volatilitesi nedeniyle fiyat değişebilir ve Şirket, Müşteriye yeni bir fiyat teklif etme hakkına sahiptir. Şirket, Müşteriye yeni bir fiyat teklif ettiğinde, Müşteri yeni fiyatı kabul edip işlemi gerçekleştirebilir veya yeni fiyatı reddedebilir, böylece işlem gerçekleştirmeyi iptal edebilir.
3.3. Müşteri, elektronik erişimi kullanarak sadece aşağıdaki ticari nitelikteki emirleri verebilir:
Diğer herhangi bir emir müsait değildir ve otomatik olarak reddedilir. Onaylanmış açık veya kapatılmış bir pozisyon, Müşteri tarafından iptal edilemez. Emirler, yalnızca işlem (ticaret) saati içinde yerleştirilebilir, gerçekleştirilebilir, değiştirilebilir veya kaldırılabilir ve bir sonraki ticaret seansı boyunca geçerli olacaktır. Müşteri’nin verdiği Emir, belirlenen Tür ve süre açısından geçerli olacaktır. Eğer emrin geçerlilik süresi belirtilmemişse, belirsiz bir süre için geçerli olacaktır. Emirlerin Durumu her zaman Müşteri’nin çevrimiçi Ticaret Platformu’nda gösterilir. Çevrimiçi Ticaret Platformu’na erişim mümkün değilse, Müşteriler, Şirket ile telefon aracılığıyla iletişime geçebilir ve bekleyen emirlerinin durumunu talep edebilirler.
Şirket, Müşterinin eylemleri net değilse ve şu işlemleri içermiyorsa: pozisyon açma, pozisyon kapatma, emir değiştirme veya kaldırma, telefon hattı üzerinden işlemlerin gerçekleştirilmesini reddetme hakkına sahiptir.
Force majeure durumunda, Şirket, Ticareti etkileyen Şirket’in kontrolünde olmayan dış bir olay olarak da bilinen bir mücbir sebep sonucu ortaya çıkan herhangi bir zarardan veya şekilden Müşteri’ye karşı sorumlu olmayacaktır. Şirket, iletişimde gecikme ve/veya internetteki arızadan, bilgisayar çökmelerinden veya telefon şirketleri ve çeşitli telekomünikasyon hatları, Şirket bilgisayarları veya Müşteri bilgisayarları tarafından kaynaklanan diğer teknik arızalardan, şirket sunucusuna yönelik hacker saldırılarından ve Şirketin Finansal Araçlarıyla ilgili finansal piyasalardaki işlemlerin askıya alınması dahil olmak üzere herhangi bir nedenle sorumlu tutulamaz. Bu durumda, Şirket, Müşteri pozisyonlarını askıya alabilir, dondurabilir veya kapatabilir ve gerçekleştirilen işlemleri gözden geçirme talebinde bulunabilir.
4.1. Müşteri, bu Anlaşma ile olan iletişiminin, kendisine karşı olan herhangi bir yasa veya düzenlemeye aykırı olmadığını ve sistem kullanımından kaynaklanan herhangi bir görevi yerine getirme yükümlülüğünde olduğunu beyan eder. Müşteri, hesabındaki tüm ticaret işlemleri, dahil olmak üzere tüm para yatırma ve çekme işlemleri için tek sorumlu kişidir ve giriş ve şifresinin güvenliğinden yalnızca kendisi sorumludur.
4.2. Web sitesi aracılığıyla sunulan ticaret hizmetleri, genel olarak sermaye piyasalarında ve özellikle döviz piyasasında ticaret risklerini bilenler için uygundur. Finansal kaldıraç sistemlerinin yanlış kullanımı, sermayenin kısa bir süre içinde tamamının kaybedilme riskini taşır.
4.3. Müşteri, ticaret sistemi hakkında, işlemlerin açılması ve kapatılması dahil olmak üzere bilgi sahibi olduğunu beyan eder.
4.4. Ticaret sistemini bilmeyen bir Müşteri, Şirket temsilcilerinden yönlendirme almadan ticarete girmemesi konusunda tavsiye edilir.
5. Danışmanlık ve Sorumluluk Sınırlaması
5.1. Şirket web sitesinde veya başka bir kaynaktan, döviz ticareti hakkında herhangi bir tavsiye veya karşıt tavsiye konusunda herhangi bir danışmanlık bulunmamaktadır.
5.2. Şirket, vergi konusunda herhangi bir danışmanlık sunmamaktadır.
5.3. Şirket, Müşteri veya herhangi bir üçüncü tarafı etkileyebilecek bilgilere güvenme veya bu bilgileri kullanma sonucu ortaya çıkabilecek kayıp veya giderler konusunda herhangi bir hata, yanlışlık veya ihlalden sorumlu olmayacaktır.
6. Zarar Sınırlaması
6.1. Zararı sınırlamak için kullanılan emir stop-loss emridir ve bu, Müşteri’nin sermayesine değer kaybettiren bir işlemi askıya almak için bir çözümdür. Şirket, her işlemin potansiyel zararını kontrol etmek için bu emrin kullanılmasını önerir. Ancak belirli piyasa koşullarında stop-loss emrinin istenen oranda gerçekleştirilmesinin veya hiç gerçekleştirilmemesinin kesin olduğu bir garanti yoktur.
6.2. Müşterinin maksimum zararı, hesabındaki fonları aşmayacaktır.
6.3. Şirketin Marj Gereksinimleri konusunda net bir kılavuzu vardır:
6.3.1. Bir müşterinin bir pozisyonu açmak veya kapatmak için sürdürmesi gereken yeterli bir marj bulunmalıdır; Şirket, Marj gereksinimleri karşılanmadığında herhangi bir ticareti kapatma hakkına sahiptir.
6.3.2. Şirket, marj gereksinimini istediği gibi değiştirme yetkisine sahiptir.
Certainly! Here is the translation of the provided text into Turkish:
7. Raporlar
7.1. Müşteri, her zaman ticaret platformuna bağlanarak devam eden işlemleri ile ilgili raporlara göz atabilir.
7.2. Şirket, müşterilerine yazılı rapor göndermez. Müşterinin talebi üzerine devam eden işlemler ve hesap durumu ile ilgili bir rapor verilir; bu talep dijital ortamda yapılabilmektedir.
8. Sorumluluk
8.1. Müşteri tarafından gerçekleştirilen tüm işlemler, kendi sorumluluğundadır. Şirket, bu Anlaşma’dan doğrudan veya dolaylı olarak kaynaklanabilecek herhangi bir zarar, sonuç, yasak, kayıp veya borçtan sorumlu değildir.
8.2. Müşteri, döviz çiftleri ve diğer finansal araçların ticaretinin yüksek riskli işlemler olduğunu bilmektedir. Yüksek kaldıraç, bir işlemin sonucunu hızla etkileyebilir.
8.3. Müşteri, bu Anlaşma’ya ekli tüm detayları okuduğunu ve anladığını beyan eder.
9. Muhasebe ve Ödemeler
9.1. Herhangi bir para yatırma veya çekme miktarı, hesap geçmişinde bir Bakiye işlemi olarak belirtilecektir.
9.2. Ödemeler, bu Anlaşma’daki detaylar ve koşullarla uyumlu olarak Müşterinin talebi üzerine yapılacaktır.
9.3. Müşteri, Şirketin, düzenlemelere göre ödenmesi gereken vergiler veya ücretler dahil olmak üzere hesabından düşebileceğini ve Şirket’e karşı herhangi bir talepte bulunmayacağını beyan ve onaylar.
9.4. Kredi kartı işlemlerini kullanan tüm müşterilerin bir hesapta bir kart kullanma limiti vardır.
10. Ortaklar Hesabı
10.1. Çok sahipli bir hesapla ilgili olarak, Şirket tarafından kullanılan vekaletnameye göre, tüm sahipler hesaplarından sorumludur. Şirket tarafından bir sahibe yapılan herhangi bir bildirim, hesabın tüm sahiplerine yapılan bir bildirim olarak kabul edilecektir. Şirkete herhangi bir sahibin verdiği herhangi bir emir, bir hesabın tüm sahipleri tarafından verilmiş bir emir olarak kabul edilecektir. Birden fazla emir dizisi varsa, en son emir takip edilecek şekilde kabul edilecektir.
11. Anlaşma Süresi
11.1. Şirket, herhangi bir zamanda Müşteriye bildirimde bulunarak Anlaşma eyleminin süresini geçersiz kılabilir ve hemen uygulanabilir.
11.2. Anlaşmanın herhangi bir tarafından kapatılması veya sonlandırılması durumunda, Müşteri veya Şirket, bu Anlaşma sona erdikten hemen sonra veya gerekirse Şirket’in talebi üzerine tüm açık işlemleri kapatmaya mecbur kalacaktır.
11.3. Anlaşmanın sona erdiği tarihten itibaren, Müşteri, Şirket’in onayı olmaksızın yeni işlemler yapma veya finansal emirleri gerçekleştirme yetkisine sahip olmayacaktır.
12. Genel
12.1. Bu Anlaşma ve ekleri, taraflar arasındaki tüm iletişimleri geçersiz kılar.
12.2. Bu Anlaşma’da yapılacak herhangi bir değişiklik için herhangi bir son kullanma tarihi veya iptal olmayacaktır, ancak taraflar arasında yazılı olarak damgalı bir mektup olması durumunda geçerli olacaktır.
12.3. Müşteri, bu Anlaşma dahil olmak üzere hiçbir zaman bu Anlaşma’yı üçüncü bir tarafa devretme veya silme hakkına sahip değildir.
12.4. Bu Anlaşma’nın tanıtımı, onun ayrılmaz bir parçasıdır.
12.5. Anlaşma, paragraflar halinde yazılmıştır ve başlıklar ve alt başlıklar okuma kolaylığı sağlamak amacıyla bulunmaktadır ve yorumlama amacıyla kullanılamaz.
12.6. Bu Anlaşma yalnızca 18 yaş ve üzeri yetişkinler içindir.
12.7. Müşteri, Şirket tarafından gönderilen iletiler ve duyuruları, reklam materyallerini içeren, almayı onaylar.
12.8. Şirketin kayıtlarında gösterilen diyagramlar, içerdikleri her şeyi doğrular ve onaylar.
13. Bonus Şartları ve Koşulları
13.1. Bu Şartlar ve Koşullar, first-investcapital.com, bağlı siteler veya her türlü elektronik iletişimde referans veya listelenen tüm bonus promosyonlarına uygulanır.
13.2. Bonus sadece bir hesaba uygulanacak ve hesaplar arasında transfer edilemez.
13.3. Müşteri, bonus miktarının 4’e bölünmüşü kadar minimum ticaret hacmi yapmalıdır ki bonus fonları çekilebilsin.
13.4. Gereksinim, depozito tarihinden itibaren 60 gün (44 iş günü) içinde karşılanmazsa, bonus miktarı Müşteri hesabından çekilecektir. Bu, bir teminat çağrısına neden olursa, Şirket, Müşterinin ya ek fon yatırmasını ya da
tüm pozisyonlarını kapatmasını bekleyecektir.
13.5. Örneğin: Bir hesap $1000 ile finanse edildi ve $200 bonus aldıysa, bonus fonlarını ve karları çekebilmek için 50 lot (200/4) ticaret hacmi yapılmalıdır.
13.6. Bonus depozitoları pro-rata değildir ve bonus ve karların tamamını çekebilmek için ticaret hacmi gereksinimleri karşılanmalıdır. Örneğin, $1000 depozito üzerine $200 bonus aldıysanız, bonus miktarını çekebilmek için toplamda 50 standart lot ticaret yapmanız gerekmektedir.
13.7. Bonus ve karlar, yukarıda belirtilen minimum ticaret gereksinimleri karşılandığında çekilebilir. Depozito bonusunu kabul ederek, Müşteriler ticaret karlarını herhangi bir zamanda çekemez ve minimum ticaret gereksinimleri karşılanana kadar bonus fonları çekilemez. Müşteri aynı zamanda herhangi bir zamanda yatırdığı parayı çekebilir, ancak ticaret karları ve bonus, minimum ticaret gereksinimleri karşılanana kadar çekilemez.
13.8. Depozito bonusunu kabul ederek, Müşteriler bu Şartlar ve Koşulları kabul etmiş sayılır. Şirket, bonus politikasının şartlarını her zaman değiştirme hakkını saklı tutar. Değişiklikler konusunda önceden bildirim, müşterilere web sitesinde veya e-posta yoluyla yapılacaktır. Şirket, müşterinin düzenli olarak gözden geçirmemesi ve onaylamaması durumunda sorumlu tutulamaz.
13.9. Ticaret hacmi sadece FX ürünleri üzerinden hesaplanacaktır.
13.10. Alınan tüm bonuslar, ticaret hesaplarında 100:1 kaldıraçtan fazla alınmayacaktır.
14. Çekilme Politikası
Şirket finans departmanı tarafından gönderilen her çekilme talebini denetler. Çekilmeler, bir hesap açılmasından itibaren ilk 30 gün içinde işleme alınacaktır, ancak özel talepler düşünülebilir. Lütfen böyle taleplerle ilgili olarak [email protected] adresine e-posta gönderin.
Çekilebilmek için uygun olabilmek için önce tam uyum belgelerini (Pasaport kopyası, geçerli fatura ve gerektiğinde yatırımları yapmak için kullanılan kredi kartının bir kopyası) sağlamanız gerekmektedir. Minimum çekim miktarı kredi kartıyla $50 veya tercih ettiğiniz fiat para biriminizdeki karşılığıdır. Kredi kartı ile yapılan çekimler için herhangi bir ücret bulunmamaktadır.
15. İade Politikası
Bir iade talebi gönderildiğinde, Şirket talebi işleme almak için en fazla 3 iş günü sürebilir. Başvurunuz onaylandığında, müşterinin çalıştığı bankaya bağlı olarak hesabınızdaki parayı görmek için ek 5 ila 7 gün beklemeniz gerekebilir.
Not: Müşteri bir kredi bonusu almışsa ve herhangi bir çekim yapmak istiyorsa, Müşteri önce “Bonuslar” hükmüne uygun olarak belirtilen hacmi yapmalıdır (bkz. bölüm 12). Müşteri gerekli hacmi yapmamışsa çekimi iptal edilebilir.
Anlaşmazlıklar ve Şikayetler
Herhangi bir anlaşmazlık veya şikayet için bize sohbet hizmetlerimiz, e-posta ([email protected]) veya telefon üzerinden ulaşabilirsiniz. Anlaşmazlığınızı 48 saat içinde işleme koyacağız.
Müşteriyi Tanı Politikası (KYC)
Dünya genelinde, özellikle bankalar ve diğer finansal kurumlar arasında, kimlik hırsızlığı, para aklama, finansal dolandırıcılık ve terörist faaliyeti önlemek amacıyla müşteriyi tanı politikaları giderek daha da önemli hale gelmiştir.
Şirket, sıfır tolerans politikası benimsemekte ve bunun önlenmesi için mümkün olan tüm önlemleri almaktadır. Herhangi bir sahtekarlık faaliyeti belgelenir ve onunla ilgili hesaplar derhal kapatılır. Bu hesaplardaki tüm fonlar iptal edilecektir.
Önleme:
Şirket, hesap bilgileriniz ve yaptığınız işlemler gibi hassas verilerin bütünlüğünü sağlamak için çeşitli güvenlik önlemleri ve dolandırıcılık kontrolleri kullanmayı amaçlamaktadır. Elektronik işlemlerinizi güvence altına almak için sizden belirli verileri talep etmek gerekmektedir, bunlar arasında tercih ettiğiniz depozito yönteminiz de bulunmaktadır.
Fon yatırdığınızda, aşağıdaki belgeleri talep edeceğiz:
– Geçerli pasaportunuzun imza sayfasının bir kopyası
– Depozito yapmak için kullanılan kredi kartlarınızın kopyaları (ön yüzdeki ilk 6, son 4 haneli ve son kullanma tarihi görünür, kart markası görünür ve arkadaki CVV kapatılmış)
– Adınıza ve adresinize ait son bir fatura kopyası
Sorularınız varsa, lütfen müşteri destek ekibimiz
le iletişime geçmekten çekinmeyin: [email protected].
Bu belgeleri ne zaman sağlamam gerekir?
İhtiyacımız olan tüm belgeleri mümkün olan en kısa sürede sağlamanızı takdir ederiz, böylece işlemlerinizi işleme koymada gecikme yaşanmaz. Bazı durumlar, diğer etkinliklere (örneğin, depozito veya işlemlere izin vermeden önce) izin vermeden önce bu belgeleri talep etmemizi gerektirebilir.
Lütfen dosyamıza gerekli belgeleri almadığımız takdirde, bekleyen çekimleriniz iptal edilecek ve hesabınıza geri alınacaktır. Böyle bir durumu sistemimiz aracılığıyla size bildireceğiz.
Bu belgeleri nasıl gönderebilirim?
Lütfen belgelerinizi tarayın veya yüksek kaliteli bir dijital kamera fotoğrafı çekin, görüntüleri JPEG formatında kaydedin, ardından belgelerinizi web sitesindeki Müşteri Alanı üzerinden yükleyin veya [email protected] adresine e-posta ile gönderin.
Belgelerim güvende olduğunu nasıl bilebilirim?
Şirket, belgelerin güvenliğini en yüksek öncelikli olarak tutar ve aldığı tüm belgeleri inceleme sürecinin her adımında mümkün olan en yüksek düzeyde şifreleme ile tamamen korur.
Şirketin daha güvenli bir ticaret yerine dönüşmesine yardımcı olduğunuz için size teşekkür ederiz.
Arbitraj Ticaret Uyarısı
Fiyatlandırması yanlış belirlenmiş bir döviz çifti bulma ve bu çifti başka bir döviz çifti karşısında karlı ve risk olmadan satın alma veya satma stratejisi olan Forex ticaret stratejisi “arbitraj ticareti” yasaktır. Ayrıca, Şirketin bonusları veya swap-free hesapları kullanarak istismar ve/veya arbitraj yapmak kesinlikle yasaktır. Herhangi bir tüccarın arbitraj yapmakla suçlanması durumunda, Şirket bu şekilde elde edilmiş kârı tüccarın ticaret hesabından çıkarabilir ve Müşteri buna itiraz hakkına sahip olmaz.
Risk Uyarıları Belgesi
Bu Gizlilik Politikası, bundan sonra “Şirket” olarak anılacak olan Swift Summit Labs’e uygulanır.
Müşteri, Şirket tarafından sunulan Finansal Araçlar arasındaki her biri için ilgili riskleri bilir ve anlamadan doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir yatırıma girmemelidir. Bu nedenle, bir hesap başvurusu yapmadan önce Müşteri, belirli bir Finansal Araca yatırım yapmanın, kendi durumu ve finansal kaynakları ışığında uygun olup olmadığını dikkatlice düşünmelidir. Müşteri, riskleri anlamıyorsa, bağımsız bir finansal danışmandan tavsiye ve danışmanlık almalıdır. Eğer Müşteri, herhangi bir Finansal Araçta işlem yapmanın risklerini anlamıyorsa, hiç işlem yapmamalıdır.
Müşteri, aşağıdaki riskler konusunda uyarılır (tam olmayan liste):
4.1. Şirket, mevcut düzenlemelere uygun olarak Müşteri parasını diğer Müşterilerden ve Şirket parasından ayrı bir hesapta tutmaya zorunlu olabilir, ancak bu tam bir koruma sağlamayabilir.
4.2. Şirket, Müşteri tarafından alınan parayı, bir işlemi gerçekleştirmek için kullanmak üzere üçüncü bir tarafa (örneğin, bir banka) geçirebilir veya müşterinin bir işleme karşı teminat sağlaması (örneğin, başlangıç marjı gereksinimi) yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla kontrol etmesini sağlayabilir.
Şirket, Müşteri’den alınan parayı geçirdiği üçüncü tarafın herhangi bir eylem veya ihmalinden sorumlu değildir.
4.3. Şirket’in Müşteri’den alacağı parayı geçireceği üçüncü taraf, bunu genel bir hesapta tutabilir ve bu parayı Müşteri’nin parasından veya üçüncü tarafın parasından ayırmak mümkün olmayabilir. Bu üçüncü tarafın iflası veya diğer benzer durumlarında, Şirket sadece Müşteri adına üçüncü tarafın aleyhine güvencesiz bir talebi olabilir ve Müşteri, Şirket’in üçüncü taraftan aldığı paranın, ilgili hesap taleplerini karşılamak için yetersiz olma riskine maruz kalacaktır. Şirket, ortaya çıkan kayıplar için herhangi bir sorumluluk veya sorumluluk kabul etmez.
4.4. Şirket veya Şirketin işlemlerini yürütmek için kullandığı bir Banka veya Broker, Müşteri’nin çıkarlarına ters düşebilir.
4.5. Şirket veya Şirket tarafından işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılan bir Banka veya Broker’ın iflası, Müşteri’nin isteğine karşı pozisyonların kapatılmasına neden olabilir.
Certainly, here is the translation of the provided text to Turkish:
—
5. Ticaret Platformu Riskleri
**5.1.** Elektronik ticaret sistemlerinde işlem yapan müşteriler, sistemle ilgili risklere maruz kalacaklardır, bu da donanım ve yazılımın (İnternet/Sunucular) başarısız olması gibi riskleri içerir. Herhangi bir sistem hatasının sonucu, bir emirin talimatlar doğrultusunda gerçekleştirilmemesi veya hiç gerçekleştirilmemesi olabilir. Şirket, böyle bir başarısızlık durumunda herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Kablosuz bağlantılar, dial-up bağlantılar veya müşterinin sonundaki diğer istikrarsız bağlantı türleri kullanılması, Müşteri ve Şirket arasındaki veri iletiminde gecikmelere veya sinyal gücü eksikliğine neden olabilir, bu da Müşteri’nin Şirket’in Elektronik Ticaret Platformu’nu kullanırken ‘Piyasa Emirleri’ni tarihi geçmiş olarak göndermesine neden olabilir. Bu durumda, Şirket fiyatı güncelleyecek ve emri en iyi mevcut ‘piyasa fiyatında’ gerçekleştirecektir.
**5.2.** Müşteri, bir seferde sadece bir talimatın sıraya alınmasına izin verildiğini kabul eder. Bir Müşteri talimat gönderdiğinde, Müşteri tarafından gönderilen herhangi bir başka talimat yok sayılır ve ilk talimat gerçekleştirilene kadar “emir kilitlidir” mesajı görüntülenir.
**5.3.** Müşteri, Alıntı Akışı bilgilerinin tek güvenilir kaynağının canlı Sunucu’nun Alıntı Tabanı olduğunu kabul eder. Müşteri Terminali’ndeki Alıntı Tabanı, Müşteri Terminali ile Sunucu arasındaki bağlantının belirli bir noktada kesilebileceği ve bazı Alıntıların Müşteri Terminali’ne ulaşamayabileceği için güvenilir bir Alıntı Akışı bilgisi kaynağı değildir.
**5.4.** Müşteri, bir Emir kapatıldığında veya gerçekleştirildiğinde, bu Emirin iptal edilemeyebileceğini veya değiştirilemeyeceğini kabul eder.
**5.5.** Müşteri, Şirket’e yatırdığı miktarları tamamen kaybedebilir. Ticaret Platformu’nda mevcut olan belirli emir türlerini (örneğin, “zarar durdur” veya “limit” emirleri) kullanmak, piyasa koşulları veya teknolojik sınırlamalar nedeniyle bu tür emirlerin her zaman etkili olmamasına neden olabilir.
**5.6.** Müşteriler, son 30 işlem içerisinde en fazla %25’e kadar ticaret yaparken İptal özelliğini kullanabilirler. Bu oran aşıldığında, sistem Otomatik Onay/İptal penceresini devre dışı bırakacaktır.
6. Teknik Riskler
**6.1.** Finansal kayıpların riskleri, bilgi, iletişim, elektrik, elektronik veya diğer sistemlerin arızalanması, bozulması, kesilmesi, bağlantı kopmaları veya kötü niyetli eylemlerden kaynaklanan müşteri sorumluluğundadır, şirket değil.
**6.2.** Yetkili üçüncü kişilerin bilgilere, elektronik iletişim ve kişisel verilere yetkisi varsa, bu bilgilerin İnternet veya diğer ağ iletişim olanakları, telefon veya diğer elektronik araçlar kullanılarak Şirket veya başka bir taraf arasında iletilirken erişilebileceği durumda Şirket’in herhangi bir sorumluluğu yoktur.
**6.3.** Müşteri, e-posta yoluyla iletilen şifrelenmemiş bilgilerin yetkisiz erişimden korunmadığını kabul eder.
**6.4.** Yoğun işlem hacminde, Müşteri’nin telefon veya Şirket’in ticaret platformu/sistemi üzerinden bağlantı kurmada zorluk yaşayabileceği durumlar olabilir, özellikle hızlı Piyasa’da (örneğin, temel makroekonomik göstergeler açıklandığında).
**6.5.** Müşteri, İnternet’in, Şirket’in web sitesine ve/veya Şirket’in ticaret platformu/sistemi’ne erişimini etkileyebilecek olaylara maruz kalabileceğini kabul eder, buna bağlantı kesintileri veya iletim kesintileri, yazılım ve donanım hatası, İnternet bağlantısı kesilmesi, genel elektrik şebeke arızaları veya hacker saldırıları dahildir. Şirket, kontrolü dışındaki bu tür olaylardan kaynaklanan herhangi bir zarar veya kayıptan sorumlu değildir veya Müşteri’nin Şirket’in Web Sitesine ve/veya Ticaret Sistemine erişimini veya emir veya işlemleri göndermede gecikme veya başarısızlık nedeniyle ortaya çıkabilecek diğer zararlar, maliyetler, yükümlülükler veya giderlerden sorumlu değildir (kâr kaybı da dahil).
**6.6.** Müşteri, elektronik bir platformda ticaret yaparken, finansal kayıp riskini üstlenir, ki bu da şunun sonuc
u olabilir:
– Müşteri cihazlarının, yazılımının ve bağlantının kalitesinin kötü olması.
– Şirket’in veya Müşteri’nin donanım veya yazılım arızası, işlev bozukluğu veya kötüye kullanımı.
– Müşteri ekipmanının yanlış çalışması.
– Müşteri Terminali’nin yanlış yapılandırılması.
– Müşteri Terminali’nin zamanında güncellenmemesi.
**6.7.** Bilgisayar ekipmanı ve veri ve ses iletişim ağlarını kullanırken, Müşteri, şirketin sorumluluğu olmayan, ancak sonuçta kayba neden olabilecek aşağıdaki riskleri taşır:
– Müşteri veya sağlayıcının tarafındaki ekipmanın güç kesintisi veya iletişim operatörünün (ses iletişimi de dahil olmak üzere) sağladığı ekipmanın güç kesintisi.
– Müşteri ve sağlayıcı (iletişim operatörü) arasında kullanılan iletişim kanallarının fiziksel hasar (veya yok edilmesi).
– Müşteri tarafından kullanılan kanallar aracılığıyla iletişimde kesinti (kabul edilemez düşük kalite) veya sağlayıcı (iletişim operatörü) tarafından kullanılan kanallar aracılığıyla iletişimde kesinti (kabul edilemez düşük kalite).
– Müşteri Terminali’nin yanlış veya gereksinimlere uymayan ayarları.
– Müşteri Terminali’nin zamanında güncellenmemesi.
– Telefon (sabit veya cep telefonu hatları) ses iletişimi aracılığıyla işlem yaparken, Müşteri’nin şirket servis departmanındaki bir çalışana ulaşmaya çalışırken iletişim kalitesi sorunları ve iletişim kanalı yükleri nedeniyle çevirmenin problem yaşama riski.
– İletişim kanallarının, donanımın ve yazılımın kullanılması, Müşteri’nin Şirket’ten bir mesajın (metin mesajları dahil) alınmaması riskini doğurur.
– Telefon üzerinden işlem yapma, bağlantı yükü nedeniyle engellenebilir.
– Ticaret sistemlerinin (platform), bu da Müşteri Terminali’ni içeren ticaret sisteminin arızası veya işlevsizliği.
– Şirket tarafından kullanılan kanallarda iletişimde kesinti (kabul edilemez düşük kalite) veya üçüncü taraflar tarafından iletişim kanallarının fiziksel hasarı (yok edilmesi) dahil.
7. Finansal Araçlara Özgü Riskler
**7.1.** Bazı Finansal Araçlara yatırım yapmak, “kaldıraç” veya “kaldıraç” kullanımını içerebilir. Bu yatırım türüne katılmayı düşünürken, Müşteri, “kaldıraç” veya “kaldıraç” kullanımının yüksek derecesinin Türev Finansal Araçlar’ın özel bir özelliği olduğunu bilmelidir.
Bu, genellikle nispeten küçük bir depozito veya marjın genel sözleşme değeri açısından mütevazı olması nedeniyle, temel piyasa hareketinin Müşteri’nin ticaretine orantısız olarak etki edebileceği bir teminat sistemi kaynaklıdır. Temel piyasa hareketi Müşteri’nin lehine ise, Müşteri iyi bir kar elde edebilir, ancak aynı derecede küçük bir olumsuz piyasa hareketi, sadece hızla Müşteri’nin tam depozitoyu kaybetmesine değil, aynı zamanda Müşteri’yi önemli bir ek kayıba maruz bırakabilir.
Türev Finansal Araçlar’da işlem yapma konusunda, Türev Finansal Araç, altta yatan enstrüman olarak adlandırılan döviz kurları, emtialar, borsa endeksleri veya hisse fiyatlarındaki değişikliklerden kar veya zarar elde etme fırsatı veren bir teslimat işlemi değildir. Müşteri, yatırım yaptığı parayı ve ayrıca yatırım yaptığı paradan kaynaklanan herhangi bir ek komisyon ve diğer giderleri tamamen kaybetme riskini üstlenmemelidir.
**7.2.** İşlemler, tanınmış veya belirlenmiş bir yatırım borsasında gerçekleştirilmeyebilir ve bu nedenle Müşteriyi borsa işlemlerine göre daha yüksek risklere maruz bırakabilir. Şartlar ve koşullar ile ticaret kuralları genellikle sadece Yürütme Mekanı tarafından belirlenebilir. Müşteri, herhangi bir belirli sözleşmenin herhangi bir pozisyonunu yalnızca Yürütme Mekanı’nın açık olduğu saatlerde kapatma olasılığına sahip olabilir. Müşteri ayrıca herhangi bir pozisyonu, başlangıçta girdiği karşı taraf ile kapatmak zorunda kalabilir. Şirket ile Finansal Araçlar üzerine işlem yapma konusunda, Şirket, Finansal Araçlar üzerine işlemler için bir Ticaret Platformu kullanmaktadır, bu da tanınmış bir borsa veya Çok Taraflı Ticaret Tesisi tanımına uymamaktadır.
Bu bildiri, Finansal Araçlar ve yatırım hizmetleriyle uğraş
manın içerdiği tüm riskleri ve diğer önemli yönleri açıklamaz veya açıklayamaz. Bu bildiri, Finansal Araçlar üzerinde Şirket ile ticaret yapmayı düşünüyorsanız, Şirket’in web sitesinde bulunan Finansal Araçlara İlişkin Risk Açıklamasına başvurun.
Gizlilik Politikası
Bu Gizlilik Politikası, bundan sonra “Şirket” olarak anılacak olan Swift Summit Labs’e (Şirket) uygulanır. Politika, Şirket’in kişisel bilgilerinizi nasıl topladığını, sakladığını, kullanmayı ve açıklamayı sürdürdüğünü açıklar. Bu Politika, mevcut ve potansiyel Müşterileri ile Şirket’in web sitelerini ziyaret eden herkesi kapsar. Şirket, bu web sitesini ziyaretleriniz sırasında elde ettiği tüm kişisel verilerin gizliliğini koruma taahhüdündedir.
Şirket, yalnızca dünya genelindeki veri koruma uygulamaları çerçevesinde kişisel verilerinizi kullanacaktır. Şirket, Müşteri’nin kişisel bilgilerini, yalnızca Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”), bu Gizlilik Politikası ve Şirket’in İş Şartlarına uygun olarak kullanacak, saklayacak, işleyecek ve işleyecektir. Şirket ile hesap açmak için önce başvuru formunu doldurmalı ve gerekli belgeleri eklemelisiniz. Başvuru formunu doldurarak, Şirket’in başvurunuzu değerlendirmesi ve finansal hizmetlerin sağlanmasını düzenleyen yasalar ve yönetmeliklere uygun olarak hareket etmesi için özel bilgiler vermeniz istenir. Bu bilgiler aynı zamanda Şirket’in hizmetleri hakkında sizi bilgilendirmek için de kullanılır. Toplanan kişisel veriler arasında şunlar bulunur ancak bunlarla sınırlı değildir:
Eğer kişisel kimlik bilgilerinizde bir değişiklik olursa, bize [email protected] adresine e-posta göndererek bilgilendirmelisiniz.
Aşağıdaki liste, Şirket’in kişisel kimlik bilgilerinizi neden kullanması gerekebileceğini göstermektedir:
3.1. İstatistiksel Veri
Şirket, zaman zaman kişisel kimlik bilgilerinizi bu web sitesinin diğer kullanıcılarından alınan bilgilerle birleştirerek kişiselleştirilmemiş istatistiksel veri oluşturabilir. Şirket, bu istatistiksel veriyi yalnızca istatistiksel amaçlarla Üçüncü Taraflara sağlayabilir ve bu, zaten tarafınızdan kabul edilmiş Şartlar ve Koşullar tarafından izin verilen ölçüde Şirket’in pazarlama kampanyasını daha iyi iyileştirmek için yapılır.
3.2. Kayıtlar
Geçerli Mevzuat uyarınca, Şirket, Müşteri’nin kişisel verilerini, ticaret bilgilerini, hesap açılış belgelerini, iletişimleri ve işlem veya iş ilişkisinin sona ermesi veya iş ilişkimizin sona ermesi durumunda Müşteri’ye ait olan diğer herhangi bir şeyi içeren kayıtları en az beş (5) yıl süreyle saklayacaktır.
3.3. Kayıtlar
Müşteri ile Şirket arasındaki telefon görüşmeleri kaydedilebilir ve kayıtlar Şirket’in tek mülkiyetinde olacaktır. Müşteri, bu kayıtları, kaydedilen Emirler/Talimatlar/Talepler veya kaydedilen konuşmaların kesin delili olarak kabul eder.
Şirket, hesabınıza para yatırma ve çekme işlemleri için bir kart işleme şirketi kullanır. Bu şirket, kişisel kimlik bilgilerini başka bir amaç için paylaşma, depolama veya kullanma hakkına sahip değildir.
5. Gizlilik
Şirkete sağladığınız kişisel bilgiler, gizli olarak ele alınacak ve yalnızca Grup ve/veya Şirket içinde, bağlı kuruluşları ve iş ortaklarıyla paylaşılacak olup, düzenleyici veya yasal işlemler ve Şirketin pazarlama kampanyasını geliştirmek amacıyla sadece istatistik hizmetleri sunan üçüncü taraflara ifşa edilmeyecektir. Ayrıca, web sitesi izleme sistemleri, eriştiğiniz sayfaların ayrıntılarını, bu siteyi nasıl keşfettiğinizi, ziyaret sıklığını vb. içeren verileri de toplayabilir.
Şirketin elde ettiği bilgiler, web sitemizin içeriğini geliştirmek ve size yararlı olabileceğine inandığımız herhangi bir bilgiyi size iletmek amacıyla kullanılır.
Web sitesi veya Hizmetlere kullanıcı olarak kaydolduğunuzla ilgili sağladığınız kişisel bilgiler Kayıt Bilgisi olarak sınıflandırılır. Kayıt Bilgisi birçok şekilde korunmaktadır. Kayıt Bilgilerinize sizin tarafınızdan seçilen bir şifre ile erişebilirsiniz. Bu şifre şifrelenmiş olup sadece size bilinir. Şifrenizi kimseye açıklamamalısınız. Kayıt Bilgileri, yalnızca yetkilendirilmiş personelin parola aracılığıyla erişebildiği güvenli sunucularda güvenli bir şekilde depolanır. Şirket, kişisel bilgilerinizi Şirket’e aktarıldığı anda şifreler ve böylece herhangi bir yetkisiz kişinin bu tür bilgileri görüntülemesini engellemek için gerekli tüm çabayı sarf eder.
Kayıt Bilgisi olmayan Şirkete sağlanan kişisel bilgiler de güvenli sunucularda bulunur ve yine sadece parola aracılığıyla yetkilendirilmiş personel tarafından erişilebilir. Bu bilgilere çevrimiçi olarak erişilemez; bu nedenle, bu bilgileri görüntülemek veya değiştirmek için şifre seçilmemelidir.
6. Seçenek/Çıkış
Eğer artık herhangi bir tanıtım iletişimi almak istemiyorsanız, her iletişimde bulunan talimatları izleyerek bunlardan çıkabilirsiniz.
Kişisel bilgilerinizin Şirket dışında herhangi bir üçüncü taraf tarafından toplandığında size bildirileceksiniz, böylece bilgilerinizi o taraf ile paylaşıp paylaşmama konusunda bilinçli bir tercih yapabilirsiniz.
7. Çerezler
Çerez, bir kullanıcının bilgisayarında kayıt tutma amaçlı saklanan küçük bir metin dosyasıdır. Şirket, bu web sitesinde çerezleri kullanır. Şirket, çerezlere depoladığı bilgileri, web sitemizdeyken gönderdiğiniz herhangi bir kişisel tanımlanabilir bilgi ile ilişkilendirmez.
Şirket, hem oturum ID çerezleri hem de kalıcı çerezler kullanır. Oturum ID çerezi tarayıcınızı kapattığınızda sona ermez. Kalıcı bir çerez uzun bir süre boyunca sabit diskinizde kalır. Kalıcı çerezleri, istatistiksel amaçlar için Şirket belirler. Kalıcı çerezler, ayrıca kullanıcılarımızın konumunu ve ilgi alanlarını takip etmemize ve hizmetlerimizin web sitemizdeki deneyimini geliştirmemize olanak tanır.
Şirketin iş ortaklarından bazıları, Şirketin web sitesinde çerez kullanır. Şirketin bu çerezlere erişimi veya kontrolü yoktur.
8. Kişisel Verilerin Açıklanması
Şirket, yasal bir zorunluluk olduğunda ve Şirketin haklarını korumak ve/veya web sitemize yöneltilen yasal bir işlem, mahkeme kararı veya web sitemize tebliğ edilen hukuki bir işleme uymak zorunda olduğuna inandığında, kişisel tanımlanabilir bilgilerinizi açıklama hakkını saklı tutar. Şirket, Şirket’in erişimi veya kontrolü olmayan çerezlerden kaynaklanan kişisel bilgi kullanımının veya kaybının neden olduğu yanlış kullanımdan veya kayıptan sorumlu olmayacaktır. Şirket, şifrelerinizin yanlış kullanılması veya kötüye kullanılması nedeniyle kişisel bilgilerinizin yasadışı veya yetkisiz kullanımından sorumlu olmayacaktır, ancak iletişime geçildiğinde.
9. Gizlilik Taahhütleri
Şirketin elinde bulunan Müşteri bilgisi, Şirket tarafından gizli olarak ele alınacak ve Hizmetlerin sağlanması, yönetilmesi ve geliştirilmesi ile ilgili başka bir amaç için kullanılmayacak, araştırma ve istatistiksel amaçlarla ve müşteri rızası alındığında pazarlama amaçlarıyla kullanılacaktır. Zaten kamuya açıklanmış olan veya Şirket’in gizlilik taahhüdü olmaksızın elinde bulunan bilgiler gizli kabul edilmeyecektir. Müşteri, Şirketin aşağıdaki durumlarda Müşteri bilgilerini (gizli doğa kayıtları ve belgeler dahil, kart bilgileri ve kişisel bilgiler
) açıklama hakkına sahip olduğunu kabul eder:
– Şirket veya Müşteri veya bunların ortakları veya müşteri bulunduğu bölgedeki ilişkilendirilenlerinden biri tarafından talep edildiğinde;
– Dolandırıcılığı, kara para aklamayı veya diğer yasadışı faaliyetleri soruşturmak veya önlemek amacıyla ilgili makamlara;
– Müşteri Talimatları veya Emirlerini yerine getirmek ve Hizmetlerin sağlanmasıyla ilgili olarak gerekli olan yürütme yerlerine veya bu Hizmetlerin sağlanmasıyla ilgili yan hizmetler için üçüncü taraflara;
– Kredi referans ve dolandırıcılık önleme ajanslarına, üçüncü kimlik doğrulama hizmeti sağlayıcılarına ve diğer finansal kuruluşlara, Müşteri’nin kredi kontrolü, dolandırıcılık önleme, kara para aklama amaçlarıyla kimlik tespiti veya özenli araştırmalar için;
– Şirketin profesyonel danışmanlarına, her durumda ilgili profesyonelin bu bilgilerin gizli doğasını anlaması ve bu taahhütler doğrultusunda gizliliği taahhüt etmesi koşuluyla;
– Bu Anlaşma uyarınca Şirket’in Müşteri bilgilerini toplamasına, depolamasına, işlemesine ve kullanmasına yardımcı olma amacıyla veritabanları (elektronik veya değil), kayıt tutma hizmetleri, e-posta iletim hizmetleri, iletişim hizmetleri veya bu Anlaşma kapsamında Hizmetlerin sağlanmasını iyileştirmeye yönelik benzeri hizmetler sunan diğer hizmet sağlayıcılarına;
– Veri raporlama hizmeti sağlayıcılarına;
– Şirketin pazarlamasını iyileştirmek amacıyla istatistiksel amaçlarla diğer hizmet sağlayıcılara, bu durumda veriler toplu bir formda sağlanacaktır;
– Şirketin hizmetlerini iyileştirmek amacıyla telefon veya e-posta anketleri düzenleyen pazar araştırma çağrı merkezlerine;
– Şirketin yasal haklarını savunması veya kullanması için gerekli olduğunda;
– Müşteri’nin talebi veya onayı üzerine;
– Şirketin bir İştirakı’na.
10. Erişim Hakkı
Kanun uyarınca, her kullanıcı, Kişisel Verileri ile ilgili olarak bir dizi hakka sahiptir. Bu haklar, Kişisel Verilerinize erişme ve/veya bunları düzeltme, bu verilerin işlenmesini durdurma ve istenmeyen pazarlamayı önleme gibi hakları içerir.
Kanuna uygun olarak, Şirket tarafından size ait herhangi bir kişisel veriyi talep etme ve bu verilerle ilgili herhangi bir yanlışlığı bildirme hakkınız (belirli istisnalar dâhilinde) bulunmaktadır. Bu hizmetle ilgili yönetim masraflarını karşılamak adına bir ücret talep edebiliriz.
Şirketin talep ettiği kişisel verileri sağlama zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Ancak, bu bilgilerin sağlanmaması durumunda Şirket size hesap açma veya başka bir hizmet, bilgi veya yardım sağlama konusunda belirli durumlarda yardımcı olmayabilir.
11. Veri İletimi
Şirket ile bir Anlaşma yaparak, Müşteri, Müşteri’nin kişisel verilerinin Avrupa Ekonomik Alanı dışına iletilmesine onay vermektedir, 2001 tarihli Kişisel Verilerin İşlenmesi (Bireyin Korunması) Kanunu hükümleri uyarınca.
12. Bu Gizlilik Bildirimindeki Değişiklikler
Şirket, bu Gizlilik Politikası’nda herhangi bir nedenle zaman zaman değişiklik yapma hakkını saklı tutar ve bu tür değişiklikleri bu web sitesinde bir güncellenmiş Gizlilik Politikası sürümünü yayınlayarak size bildirecektir. Bu Gizlilik Politikasını düzenli olarak incelemek sizin sorumluluğunuzdadır ve bu tür değişiklikler yayınlandıktan sonra bu web sitesini kullanırsanız, bu kullanımınız bu değişikliklere onay verdiğiniz anlamına gelir.
13. Onay
Bu web sitesine erişerek, Şirket’in bu Gizlilik Politikası doğrultusunda size ait veya tarafınızdan sağlanan kişisel verileri toplamasına, saklamasına, kullanmasına ve ifşa etmesine izin verdiğinize dair onayda bulunursunuz.
14. Sorular
Bu Gizlilik Politikası ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen bize [email protected] adresinden müşteri desteğimize e-posta göndererek bilgi veriniz.
Cookie Politikası
1. Swift Summit Labs Web Sitesinde Çerez Kullanımı
Kullanıcılara gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunmak için çerezler ve diğer çevrimiçi tanıma teknolojilerini, web işaretçilerini veya pikselleri kullanıyoruz. Bu web sitesini veya uygulamayı kullanarak böyle tanıma teknolojilerinin uygulanmasını kabul etmiş olursunuz.
2. Kayıtlı Kullanıcılar
Bu teknolojileri, web sitelerine daha kolay erişmenizi sağlamak ve kişiselleştirilmiş içerik sunmaya yardımcı olmak için kullanıyoruz. Kayıtlı Bir Kullanıcı olmanız durumunda çerezleri kabul etmeniz halinde kaydolma işlemini kolaylaştırmak ve tercihlerinizi hatırlamak amacıyla kullanacağız.
3. Analiz ve Site İstatistikleri
Bu teknolojileri genellikle web sitelerinin kullanımı ve kullanım verileri hakkında bilgi toplamak için kullanıyoruz. Örneğin, hangi makale ve konuların en büyük ilgi çektiğine karar vermek ve kullanıcıların içeriği hızlı bir şekilde bulup bulamayacaklarını belirlemek için sayfa ziyaretleri ve gezinme hakkında bilgi topluyoruz. Aynı şekilde, hangi makalelerin ve videoların görüntülendiği ve videoların tamamının izlenip izlenmediğini belirlemek için makale ve videolar hakkında bilgi topluyoruz. Ayrıca, web sitelerinin kullanımıyla ilgili farklı raporlar oluşturmak için kullanıcı bilgilerini de kullanıyoruz. Bu raporlar, toplu kullanıcı verilerini içerir ve kullanıcıları bireysel olarak sınıflandırmaz. Bir Kayıtlı Kullanıcı iseniz, ayrıca web üzerinde hangi içeriğin sizi en çok ilgilendirdiğini anlamak için sizin özel ilgi alanlarınıza dair bilgileri toplamak için de kullanabiliriz.
4. Cihazınızdaki Çerezleri Yönetme
Tarayıcınızı kullanarak çerezleri kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz. Çerezleri kaldırmak veya engellemek, kullanıcı deneyiminizi etkileyebilir ve bazı işlevselliğin artık kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir.
5. Tarayıcınızı Kullanarak Çerezleri Yönetme
Çoğu tarayıcı, bir web sitesinin çerezlerine erişmenizi, yönetmenizi, silmenizi ve engellemenizi sağlar. Unutmayın ki tüm çerezleri kaldırmak, çerezlere karşı çıkma seçeneği de dahil olmak üzere ayarladığınız tüm tercihlerinizi kaybetmenize neden olacaktır. Aşağıdaki bağlantılar, popüler tarayıcılar için çerez yönetimini nasıl yapılacağı konusunda talimatlar sağlar:
– Google Chrome
– Mozilla Firefox
– macOS Safari
– Microsoft Internet Explorer
Diğer tarayıcılar ve cihaz türleri hakkında bilgi için lütfen http://www.aboutcookies.org/ veya http://www.cookiecentral.com/faq/ adresine bakın.
6. Analitik Çerezleri Yönetme
Websitesi veya uygulamalarımız içindeki analitik çerezler tarafından izlenmek istemiyorsanız, anonimleştirilmiş gezinme geçmişinizi bu hizmet sağlayıcıları tarafından takip etmeyi bırakabilirsiniz. Gizlilik politikaları ve analitik çerezlerini devre dışı bırakma hakkında daha fazla bilgi almak için şu hizmet sağlayıcılarının bağlantılarına tıklayabilirsiniz:
– Adobe: https://www.adobe.com/privacy/opt-html
– Google Analytics: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html
7. Çerez Açıklaması
Web sitelerindeki çerezlerin türleri, kategorileri ve amaçları aşağıda açıklanmıştır. Bu web sitelerini kullanarak, çerezlerin belirtilen amaç için kullanımına izin verdiğinizi kabul etmiş olursunuz.
8. Çerez Türleri
– Oturum Çerezleri: Bu çerezler sadece tarayıcınızda oturumunuz boyunca, yani web sitesinden ayrılana kadar kalır.
– Kalıcı Çerezler: Bu çerezler, tarayıcı oturumu sona erdikten sonra belirli bir süre boyunca tarayıcınızda kalır (siz tarafından silin
medikçe).
9. Çerez Kategorileri
– Kesinlikle Gerekli Çerezler: Bu çerezler, web sitesinin işlevselliği için esastır ve site içi işlevleri engellenmeden kapatılamaz. Web etkinliklerinize yanıt olarak genellikle ayarlanırlar, örneğin form doldurma, tercihler belirleme veya oturum açma gibi.
– Performans Çerezleri: Bu çerezler, sitemizin etkinliğini ve işlevselliğini geliştirmek için analitik toplamamıza izin verir. Bu analitik, bir sayfanın popülerliğini, kişilerin web üzerinde nasıl arama yaptıklarıyla ilgili genel eğilimleri ve belirli bir işlemin ne kadar kullanıldığını içerebilir.
– Özelleştirme Çerezleri: Bu çerezler, pazarlama kampanyalarımızın ne kadar etkili olduğunu anlamamıza ve özelleştirmemize yardımcı olur, böylece Swift Summit Labs ile çevrimiçi deneyimlerinizi maksimize edebiliriz.
– Reklam Çerezleri: Swift Summit Labs, size ait olmayan veya işletilmeyen sitelerde size reklam gösterebilir. Bu çerezler, reklam mesajlarınızı daha anlamlı hale getirmek için sizi ve tercihlerinizi daha önemli kılmak için kullanılır. Aynı zamanda aynı reklamın sürekli tekrarlanmasını önleme gibi görevleri de yerine getirir. Bu reklamlar, sizi Swift Summit Labs’in ilgili promosyonları konusunda haberdar etmek içindir. Swift Summit Labs, bilgileri hiçbir şekilde üçüncü taraflara satmaz. Daha fazla bilgi için lütfen Gizlilik Politikamıza bakın.
Karşılaştırma ve İnternet Terörizminin Finansmanını Önleme
Swift Summit Labs, karşılaştırma ve uluslararası düzeydeki anti-karşılaştırma ve terörle mücadele yasalarına uymak zorundadır. First-investcapital.com hesabı için başvuruda bulunarak aşağıdaki şartları kabul etmiş olursunuz:
1. Hesabınızı first-investcapital.com ile finanse etmek için kullanılan paranın herhangi bir kara para aklama veya suç faaliyeti kaynaklı veya ilişkili olduğu konusunda herhangi bir bilginiz yoktur ve şüpheniz bulunmamaktadır.
2. Anti-karşılaştırma yasalarına uyum sağlamak için makul olarak istediğimiz tüm bilgi ve belgeleri bize sağlamayı kabul edersiniz.
3. Farklı kurumlar arasında fon transferine izin verilmez.
4. Çekilmeler, para transferini önlemek amacıyla (first-investcapital.com üzerinden farklı kurumların banka hesapları arasında para transferini önlemek için) aynı banka hesabına ve (first-investcapital.com üzerinden döviz değişikliklerini önlemek için) aynı para birimine yapılmalıdır.
5. Orijinal hesap artık kullanılamıyorsa, fonlar aynı kuruluşun farklı bir hesabına transfer edilebilir (yeni hesap sahipliğini kanıtlayan bir çek veya başka bir belge kopyası sağlamanız gerekecektir) ve orijinal depozitonun yapıldığı ülke ve para birimine.
6. Bir kişi, kendi şahsi ticaret hesabına şirketine ait parayı yatıramaz ve tam tersi.
7. Bir kişi, kardeşi/annesi/başka bir akrabasının banka hesabından mevduat alamaz; bu akrabe ticaret hesabına katılmadıkça (ticaret anlaşmasını imzaladıkça).
8. Bir müşteri, kendi adı altında olmayan ticaret hesapları arasında fon transfer edemez.
Sayın Bay/Bayan,
Hesap başvurunuzdaki bilgiler, Swift Summit Labs’in kaldıraçlı spot döviz veya kıymetli metaller hesapları için belirlediği kriterlere uymadığınızı göstermektedir. Bir veya daha fazla aşağıdaki neden belirtilmiştir:
Yukarıda belirtilen nedenler sizi bir hesap açmaktan alıkoymasa da, Swift Summit Labs ile bir hesap açabilmeniz için aşağıdaki risk açıklama belgesini okumanız, anlamanız ve imzalamanız gerekmektedir.
Kişisel bilgileriniz ve/veya yatırım deneyiminiz temel alındığında, kaldıraçlı Döviz veya Kıymetli Metaller ticareti sizin için çok riskli bir yatırım ürünü olabilir. Swift Summit Labs ile kaldıraçlı Döviz veya Kıymetli Metaller ticareti yaparken elde edilebilecek yüksek kaldıraç derecesi nedeniyle, spot döviz veya Kıymetli Metaller ticaretinde kayıplar başlangıçtaki yatırımınızdan daha fazla olabilir. Bu nedenle, bu tür ticaretin sizin için, durumunuz ve finansal kaynaklarınız göz önüne alındığında uygun olup olmadığını dikkatlice değerlendirmelisiniz.
Değiştirilmesi İstenen Kaldıraç:
Kaldıraç 100:1 ⎕ | Kaldıraç 200:1 ⎕ | Kaldıraç 300:1 ⎕ | Kaldıraç 400:1 ⎕ |
Hesap açmak için Swift Summit Labs tarafından belirlenen minimum yönergeleri karşılamadığımı anlıyorum. Ancak, teminatlı Döviz ve/veya Kıymetli Madenler alım satımının içerdiği finansal riskleri kişisel durumum açısından değerlendirdim ve hesap açma işlemine devam etmek istiyorum.
ADI YAZDIR: | TARİH: |
İMZA: |
Lütfen doldurduğunuz formu destek departmanımıza gönderin: [email protected]